Vahva ja praktiline kingiidee peredele

Vahva ja praktiline kingiidee peredele

 Igapäevane elurütm kogub aina hoogu ja muutub üha tempokamaks. Lapsed lasteaeda, kiiruga tööle, töölt poodi, perele õhtusöök. Kui on aeg lõpuks mõnuga diivanil lõõgastuda, meenub, et väga heal sõbrantsil oli eile sünnipäev. Aghh… jube piinlik.

Just selliste olukordade vältimiseks on disainer Liisi Elken loonud kalendri “Märgi ära” 2020, et olulised tähtpäevad ja tegemised püsiksid silme all ning meeles. Vahvalt!

Miks aga seinakalender, kui on olemas mobiilid ja muud seadmed, mis piiksuvad õigel ajal ja tuletades meile toimetusi sealjuures ise meelde? Selleks on kaks head põhjust. Esiteks talletub kirjutatu paremini mällu. Teiseks püsib kalender enamus ajast silme ees, mistõttu on raske jätta tegemisi märkamata.

Selleks, et kalendrit oleks mugav ja praktiline kasutada, on disainer pannud rõhku detailidele, mis teeb kalendri kasutamise lihtsaks. Mistõttu kannab kalender auga disainkalendri nime.

4 fakti, mis teeb kalendri kasutamise mugavaks:

1. Rohkelt kirjaruumi
Kui enamjaolt on seinakalendrites suured numbrid ja vähe pinda, siis siin on vastupidi. Igas kastis on piisavalt ruumi märkmete tegemiseks. Lisaks on numbrid disainitud paraja suurusega, et möödaminnes kuupäevi pilguga hea haarata oleks. Kalenderist leiad ka tähtpäevad, riigipühad, lühendatud töö- ja kellakeeramispäevad.

2. Täpikleebised
Silm saab pildilt infot kätte 10 korda kiiremini kui tekstilt. Seetõttu on kalendriga kaasas illustreeritud täpikleebised, millega kiirelt ära märgistada tähtsaid kohtumisi (nt hambaarst) ja kallite inimeste sünnipäevi. Kleebised on ka laste lemmikud, mistõttu on ka lastelgi lust kalendrit kasutada.

3. Kummiaasad
Vineeraluse küljes on kummiaasad, mille vahel on mugav hoida kirjapulka. Lisaks saad sinna pista olulisi dokumente, tšekke või näiteks lapsele järgmise päeva taskuraha.

4. Vineeralus
Nüüd kõige olulisema juurde. Vineeralus, mis loob kalendrile mitmekülgseid kasutamisvõimalusi. Alus võimaldab kalendrit riputada seina, asetada riiulisse või töölauale. Lahtiseid lehti saab kasutada näiteks magnetiga külmikul. Kui kalender saab armsaks, mis on üsna tõenäoline (ligi 90% kasutajatest on jäänud kalendrile truuks), saab vineeralust taaskasutada. Soetades jägmisel aastal vaid uued sisulehed. Nii hoiad raha kokku ja säästad loodust.

Valikus on kaks disaini – vahvate illustratsioonidega ja minimalistlik mustvalge.

Uudista kalendrit siin  – www.liisielken.ee

Comments (0)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga