Tjorven Kids – väikestele avastajatele

Tjorven Kids – väikestele avastajatele

Kas mäletad Astrid Lindgreni loodud populaarset raamatukangelast – seiklusjanulist ja nutikat Väikest Tjorvenit? Kodumaine lasterõivaste bränd Tjorven Kids on loodud samasugustele särasilmsetele maailmaavastajatele. Uurisime brändi loojalt Ruth Mändmalt lisa.

Millised omadussõnad kirjeldavad Tjorven Kidsi kõige paremini?

Minimalism disainis: kogu värvivalik on pigem pastelne ja rahulik, ning meie disain pole nö tüüpiliselt lastepärane.

Kasutamissõbralikkus: siiditrükk on vastupidav korduvale pesule.

Paljud lõiked ja värvitoonid on sooneutraalsed ja hooajaülesed. Nõnda on toodete eluiga pikem ning loodetavasti väheneb pisut ka tarbimine. Lootus sureb viimasena!

Mis andis sulle tõuke ja julguse alustada oma brändiga? Kas oled ise suur käsitööline?

Ütleme nii, et hinges olen ma suur käsitööline, kuid kahjuks ei tule need asjad mul reaalses elus hästi välja. Kooli ajal õmblesin endale kleidi, mida kandsin aastaid, aga pean tunnistama, et olen liiga rahutu, et ajada taga sirget õmblust (naerab).

Mis puudutab oma brändiga alustamist, siis tõukejõuks oli sisemine rahulolematus. Ma tahtsin luua ja teha oma asja… Toita naiselikku energiat, mis nüüdseks on päris tugevalt kallutatud, sest mõisted “käive“, “tööjõukulud“ ning “kasum-kahjum“ on hoopis igapäevasemad, kui see millega ma alustasin (naerab). Julgen öelda, et ettevõtlus on üks suurimaid enesearenguprojekte, mis elus võib ette tulla. Alustamist ei peaks kartma, sest see energia millega sa toimetama kukud, ning tunne, et teed õiget asja – sellel pole lihtsalt mõõdet!

Kuidas sünnivad Tjorven Kidsi rõivaste illustratsioonid? 

Kuna ma olen õppinud keskkonna erialal ning lapsepuhkusele jäädes olin Eesti Maaülikooli metsanduse doktorant, siis esimesed lahendused olid ilmselgelt mõjutatud minu õpingutest: loodusest ja selle elementidest. Graafilise väljundi eest vastutab aga minu sisearhitektist sõbranna Anne Määrmann. Tema julge lähenemine on see miski, mis meid teistest lasteriiete brändidest eristab.

dsc_2107

Tjorven Kidsi rõivaste kangastel on GOTS sertifikaadid. Mis see tähendab?

GOTS (Global Organic Textile Standard) on kõrgeim rahvusvaheline orgaanilist tekstiili tunnustav sertifikaat, mis antakse välja tervele tekstiilitöötlusega kokkupuutuvale tarneketile. Seda juhul, kui see vastab erinevatele ökoloogilistele ja sotsiaalsetele nõudmistele nii tekstiili kasvatus-, tootmis- kui ka müügiprotsessis.

Kirjutasime hiljuti oma blogis selle kohta ka postituse, mida saab lugeda SIIT.

Kuidas sünnib rõivaste disain? Kui palju ütlevad lapsed ise sõna sekka? 

Meie disain lähtub lihtsusest. Olgem ausad – lapsel peab olema avastusretkedel mõnus.

Parim viis kaasa rääkimiseks on meie rõivaid kandes. Minu vanema tütre garderoobis on kasutusel kogu Tjorveni tootevalik. Kuna tegu on aktiivse lasteaialapsega, näen ma kohe ära kõik head ja vead. Näiteks olen nii mõndagi mudelit täiustanud laiema kaeluseosaga. Kuna praegused lasteaiad on päris soojad, siis hoiame teadlikult ka talvises valikus lühemate varrukatega särke-kleite.

Kust saab Tjorven Kidsi tooteid osta?

Kõige suurem valik tooteid on meie veebipoes: www.tjorvenkids.com. Tallinnas esindavad meid Rocca Al Mare keskuses asuv ScandiKids ning Telliskivis pesitsev NONA lasteriiete kauplus, mis avas 1. detsembril uksed ka Tartu Kaubamajas, ning kust leiab valiku meie tooteid.

Kuulsin, et osalete Pariisis rahvusvahelisel lastemessil Playtime. Kuidas toimus sinna pääsemine ning millised on plaanid ja ootused?

Oi, see on tõesti üks viimase aja põnevamaid sündmusi, mis on end meie teele veeretanud. Olen alati mõelnud, et kui midagi teha, siis teha seda ägedalt või üldse mitte! See suvi, kui meil täitus esimene tegutsemisaasta, mõtlesin, et mis siis, kui prooviks Playtime’ile pääseda. Olin varem kuulnud, et ega sinna pole kerge saada, ja need, kellel see ka õnnestub, on väga tugevad brändid. Ent see ei heidutanud mind. Nõnda esitasingi septembris avalduse, et soovime osaleda, millele järgnes mitu piinavat ootust täis nädalat. See tundus nii suur võimalus, kuid mõjus ka hirmutavalt, sest pani küsima, kas me oleme selleks ikka valmis. Oktoobri lõpus aga potsatas postkasti kinnitus, et oleme välja valitud ja sellest hetkest saati on käed-jalad tööd täis olnud. See on minu esimene messikogemus ja kui selline võimalus juba antakse, siis tahaks sellest viimast võtta. Õnneks on mul abiks suurpärased inimesed, kes aitavad nõu ja jõuga sellel kõigel teoks saada!

dsc_2352

Jaga palun üks kaval nõuanne lasterõivaste hooldamiseks, ning üks vahva stiilinipp. 

Kardan, et ma pole eriti adekvaatne nõuandja (naerab). Minu lemmik nipp enda laste riiete puhul on see, et üritan neile soetada võimalikult palju mitte kortsuvaid riideid, sest ma tõesti ei armasta triikimist!

Üritan järjest enam ja enam lähtuda ka täiskasvanute nn kapselgarderoobi põhimõtetest (kergesti kombineeritavad kvaliteetsed esemed – toim) ehk tarbida vähem ja teadlikumalt. Stiil ju seegi, või mis?

Mida lastele (jõulu)peol selga panna?

Palju oleneb jõulupeo kontseptsioonist. On suur vahe, kas tegemist on lasteaia jõulupeoga või vaikse koduse istumisega. Kui aga võtta aluseks enda lapsed, siis nö ametlikumal peol kaunistas minu tütreid Mimi Disaini looming – ilmselgelt toetan kodumaiseid tootjaid -, ning kodusel peol plaanin neile selga panna Tjorveni enda kleidid.

Vaata ka Saate “Kapist välja” lastemoe erisaadet SIIT

Comments (0)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga